خانه دیابت ایران|Diabethome.com

بیماری های قلبی عروقی

0 1,717
  • شیوع بیماری های قلبی عروقی در افراد دیابتی 2 تا3 برابر افراد غیر دیابتی می باشد. افراد دیابتی به دلایل زیر بیشتر از سایرین، دچار گرفتاری قلبی،عروقی می شوند.

1 تری گلیسیرید

2 HDL پایین

3 – LDL بالا

4 –  خون افراد دیابتی، مستعد لخته شدن است.

5 در عملکرد سلول های جدار عروق، اختلال به وجود می آید.

6 چاقی

7 فشار خون بالا

  • بیماری های قلبی عروقی اثرات مخربی بر قلب و رگ های خونی داشته و ممکن است باعث عوارض کشنده ای مانند بیماری عروق کرونر، حمله قلبی و سکته مغزی گردند. این در حالی است که دیابت یکی از مهم ترین عوامل خطر ابتلا به این بیماری ها به حساب می آید.
  • بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر در افراد مبتلا به دیابت هستند. فشار خون بالا، کلسترول بالا و قندخون بالا منجر به افزایش خطر ابتلا به عوارض قلبی و عروقی می گردند. بنابراین ارتباطی تنگاتنگ بین دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی وجود داشته و دیابت به شدت خطر بروز بیماری های مختلف قلبی ، عروقی از جمله بیماری های عروق کرونر حمله قلبی، سکته مغزی ، تصلب شرایین و فشارخون بالا را افزایش می دهد.
  • طبق گزارش انجمن قلب آمریکا، خطر سکته مغزی و همین طور مرگ و میر ناشی از عوارض قلبی در افراد دیابتی 2 تا 4 برابر بیشتر از سایر افراد می باشد.

به منظور پیش گیری:

قندخون خود را در محدوده کنترل حفظ نمایید.

فشار خون خود را پایش نمایید.

حداقل سالی یک بار آزمایش چربی خون انجام دهید.

توصیه می گردد افراد دیابتی بالای 30 سال مورد معاینه قلب و عروق، نوار قلب و تست ورزش قرار گیرند.

کنترل چربی خون در بیماران دیابتی بسیار مهم است. با رعایت رژیم غذایی، ورزش مرتب و در صورت لزوم داروهای پایین آورنده چربی،  می توان کلسترول و تری گلیسیرید را در حد مناسب نگاه داشته و احتمال بروز تنگی عروق کرونر را کاست.

مصرف روزانه آسپرین به میزان 81 تا 225 میلی گرم تحت نظر پزشک روزانه احتمال بروز عوارض قلبی را می کاهد.

  • بیماری کرونری قلب(CHD) دو سرخرگ اصلی که قلب را احاطه کرده اند و خون را به آن می رسانند به عروق کرونری معروف هستند. اگر دیابت دارید، احتمال بروز CHD بالا است، که در آن رسوبات چربی معروف هستند. اگر دیابت دارید، احتمال بروز CHD بالا است، که در آن رسوبات چربی معروف به atheromas در عروق کرونری تان تشکیل می شوند و عبور خون را به قلب تان محدود می کنند.

علت ها:

تصور می شود که سطح بالای انسولین موجب آسیب رسیدن به عروق شود. سایر عوامل خطرناک فشار خون بالا،هیپرلیپیدمی یا بالا بودن چربی های خون، غذای پرچربی، عدم تحرک، سیگارکشیدن، چاقی، سابقه خانوادگی CHD و سطح بالای قند خون برای سالیان متمادی هستند.

نشانه ها و تشخیص:

وقتی عبور خون از عروق کرونری محدود می شود اکسیژن کافی به قلب نمی رسد و فرد به آنژین قلبی دچار می شود که نوعی حمله قلبی یا نارسایی قلبی است.

آنژین قلبی Angin

احساس موقتی درد یا فشار در قفسه سینه نشانه ی عمده آنژین می باشد. ممکن است این درد را در شانه چپ یا قسمت پایین درون بازوی چپ تان احساس کنید. این حالت ممکن است وقتی اتفاق بیفتد که تحت استرس قرار بگیرید یا نیروی زیادی به خودتان وارد کنید، مثل بالا بردن یک جسم سنگین یا دویدن سریعتر از حد معمول.

حمله قلبی Heart Attack

علائم اصلی حمله قلبی درد شدید قفسه سینه، تنگی نفس، تپش قلب یا ضربان نا منظم قلب، عرق کردن، سرگیجه، حالت تهوع و گاهی اوقات کاهش هوشیاری. این علائم ممکن است اندک یا متوسط باشند.

نارسایی قلب Heart Failure قلب به تدریج توانایی خود را در پمپ کردن خون به تمام بدن از دست می دهد. علائم نارسایی قلب عبارتند از باد کردن پاها، پنجه ی پا و شکم، جمع شدن آب در شش ها، تنگی نفس و خستگی. این بیماری با گذشت زمان بدتر می شود.

پیش گیری و درمان

تغییرات شیوه زندگی مهم ترین راه های جلوگیری از بیماری کرونری قلب می باشد و عبارتند از: سالم خوردن، ورزش کردن، سیگار نکشیدن، در صورت لزوم کاهش وزن، عدم مصرف الکل و مدیریت استرس.

سنجش منظم فشارخون و سطوح لیپید(چربی ها) خون و مصرف داروهای مورد نیاز در این زمینه به شما کمک خواهد کرد. همچنین، کنترل درازمدت و خوب دیابت به پیش گیری از بیماری کرونری قلی یاری خواهد داد. درمان بیماری عروق کرونری قلب شامل قرص و جراحی می شود.

اگر حمله قلبی داشته اید و به بیمارستان رفته اید، پس از مرخص شدن از بیمارستان باید از روش نفوذ انسولین و به دنبال آن تزریق انسولین به مدت چند ماه استفاده کنید. این کار احتمال بروز حمله های قلبی بیش تر را کاهش می دهد. ممکن است در دراز مدت ماندن روی رژیم انسولین لازم باشد یا نباشد، که این موضوع به کنترل قند خون و سایر عوامل احتمالی خطرساز بستگی دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.