خانه دیابت ایران|Diabethome.com

تاثیر گرمای هوا بر دیابتی‌ها

0 2,615

در کنار مشکلات ناشی از کمبود آب و هشدارهایی که افزایش مصرف برق در زمان پیک بار، موضوع گرمازدگی و تاثیرات منفی گرما بر افراد در گروه‌های سنی و جنسی مختلف‌ دارد از مسائل مهمی است که همه باید در خصوص آن اطلاعاتی را کسب کنیم.

در خصوص تاثیر گرمای هوا بر بیماران مبتلا به بیماری دیابت، به دیابتی‌ها توصیه می شود کمتر در معرض گرمای هوا باشند.این افراد با توجه به افزایش شدید گرما در این فصل از سال، باید مرتب قندخون خود را بررسی کنند و مانع بالارفتن آن شوند.

داروهای این افراد می‌تواند آب بدن را کاهش دهد و سلامتی آنان را با مخاطره جدی روبرو کند. مشکلات خاص دیابت مانند آسیب به عروق خونی و اعصاب می‌تواند در نتیجه گرمازدگی، تبدیل به یک اورژانس پزشکی شود.

 افراد مبتلا به دیابت در تابستان بیشتر در خطر گرمازدگی و از دست دادن آب بدن هستند و کم آبی بدن عاملی برای افزایش قندخون در مبتلایان به دیابت بوده و یکی از عمده‌ترین نگرانی‌ها در رابطه با افراد دیابتی در روزهای گرم، کاهش ناگهانی قندخون یا هیپوگلیسمی است.

 عرق کردن و خستگی ناشی از آب و هوای گرم می‌تواند نشانه‌ای از هیپوگلیسمی در این افراد باشد؛ البته علاوه بر کم شدن آب بدن، گرمازدگی و افزایش قندخون، مشکلات بهداشتی پا هم در این بیماران در روزهای گرم زیاد می‌شود.

مبتلایان به دیابت نوع 2 در روزهای گرم سال باید مراقبت های لازم را در نظر داشته باشند، بررسی سطح قندخون به طور منظم و دست کم چهار بار در روز ضروری است؛ فرد دیابتی باید در روزهای گرم مطمئن باشد که به میزان کافی آب می ‌نوشد.

اگر در مبتلایان به دیابت نوع2 سطح قندخون بالاتر رود، میزان دفع ادرار در آنها بالا رفته و در نتیجه مایعات بیشتری را از دست می دهند؛ همچنین داروهایی مانند “متفورمین” خطر کم آب شدن بدن را افزایش می‌ دهند.

چه نشانه هایی را جدی بگیریم؟

مصرف آب معمولی یا دارای چند قطره لیمو و خودداری از نوشیدنی‌ های کافئین دار را در این زمینه بسیار مهم است.

هرگونه نشانه مانند سرگیجه، غش کردن، عرق کردن بیش از حد، گرفتگی عضلانی، سردرد، پوست رنگ پریده و ضربان قلب سریع در مبتلایان به دیابت در فصل گرم سال شایع است که بیمار در صورت مشاهده این نشانه ها باید فورا با پزشک تماس بگیرد.

اهمیت مراقبت از سلامت پا در روزهای گرم دو چندان می‌ شود، زیرا عرق زیاد ناشی از استفاده از جوراب و برخی کفش ‌ها، سلامت پای این افراد را تهدید می کند.

  • آفتاب سوختگی در هر شرایطی زیان آور اما برای بیماران دیابتی خطرناک‌تر است زیرا این فرآیند پوستی می‌تواند باعث افزایش قندخون شود.
  • خودداری از مصرف الکل یا نوشیدنی‌های ورزشی که منجر به از دست رفتن آب بدن می‌شود، ضروری است و همه دیابتی‌ها باید از پوشش ایمنی در برابر آفتاب، کرم‌های ضد آفتاب یا کلاه، استفاده کنند.

 مراقبت از پای دیابتی ها در هوای گرم بسیار اهمیت دارد

زخم پا از عوارضی است که بیماران مبتلایان به دیابت در معرض آن هستند . مراقبت از پا توسط بیماران دیابتی در هوای گرم اهمیت بیشتری دارد و لازم است که به طور جدی مد نظر باشد.

وجود رطوبت در داخل کفش سبب ایجاد قارچ بین انگشتان پا می شود و احتمال ابتلا به عفونت قارچی را افزایش می دهد؛ به دنبال آن عفونت های باکتریال در پا ایجاد می شود که می تواند عوارضی برای بیماران داشته باشد.بیماران دیابتی نباید از شستشوی پا برای حداقل یک تا 2 بار در روز و معاینه آن غافل شوند.بیماران دیابتی در استخرها و سواحل دریا به هیچ وجه نباید با پای برهنه راه بروند و لازم است که در این مکان ها از کفش و یا دمپایی مناسب استفاده کنند.

  • ورزش در هوای گرم باعث می شود که فرد دیابتی دچار کم آبی شده و براثر آن قند خون بیشتر افزایش پیدا کند. دیابتی ها در زمینه تهیه بهترین برنامه ورزشی در روزهای گرم، باید با پزشک مشورت کنند.

افت قند خون گریبان گیر کودکان مبتلا به دیابت در تابستان

کودکانی که مبتلا به دیابت هستند نیز باید همچون بزرگسالان در فصل تابستان کنترل روزانه قند خود بیشتر کنند تا قند خونشان دچار نوسان نشود. چون کودکان در تابستان فعالیت جسمی بیشتری دارند امکان دارد نیمه های شب قند خونشان پایین بیافتد و حتماً باید انسولین که اثر طولانی دارد را کاهش دهند. در اثر فعالیت کردن یک سری هورمون هایی ترشح می شود که مخالف انسولین عمل می کند و در خواب این هورمون ها کنار می روند و قند پایین می افتد و لازم به ذکر است بعد از ظهر ها 10 تا 15 درصد MPH را کاهش دهند تا در شب دچار افت قند نشوند.

وضعیت واکسن های خود را به روز نگه دارید

لازم است بدانید دیابت عاملی بر تضعیف هر چه بیشتر سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل بیماری زا است. به همین دلیل تزریق واکسن به یک فرد دیابتی می تواند توان فیزیکی بدن او را به شدت تضعیف کند. پس در خصوص تزریق واکسن با پزشک خود مشورت کنید.
اما چه واکسن هایی ضرورت دارند:

-واکسن آنفلوآنزا: این واکسن که به صورت سالانه باید انجام شود که به افزایش مقاومت در برابر بیماری در فصل های شیوع این بیماری کمک می کند.

-واکسن ذات الریه: در بسیاری موارد، دریافت واکسن ذات الریه اغلب برای یک بار در طول عمر کافی است. اما ممکن است برای یک فرد دیابتی که بالاتر از ۶۵ سال سن دارد تزریق مجدد این واکسن، هر پنج سال یک بار ضرورت پیدا کند.

-واکسن هپاتیت ب: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، انجام واکسیناسیون بر ضد هپاتیت ب، برای بیماران دیابتی نوع یک و دو که ۱۹ تا ۵۹ سال سن دارند ضروری است. همچنین اخیراً توصیه شده انجام واکسیناسیون هپاتیت ب به محض مشاهده علائم دیابت نوع یک یا دو در بدن افراد، ضروری است. در خصوص بیماران دیابتی ۶۰ ساله و بالاتر، بهتر است قبل از انجام واکسیناسیون، با پزشک مشورت شود.

-سایر واکسن ها: لازم است بدانید دوره واکسیناسیون بر ضد بیماری کزاز، ۱۰ سال است. همچنین برخی پزشکان ممکن است بسته به شرایط محیطی یا مشاهده برخی عوامل در بیمار، واکسن خاصی را توصیه کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.