خانه دیابت ایران|Diabethome.com

وزن و دیابت

0 1,182

حفظ یک وزن سالم یکی از مهم ترین گام هایی است که می توانید در راه مدیریت بیماری قندتان بردارید. اضافه وزن داشتن سطح قند خون تان را بالا می برد و باعث بروز فشارخون بالا می شود و خطر بیماری های قلبی و گردش خون تان را افزایش می دهد. این که در کدام قسمت بدن تان اضافه وزن دارید نیز خیلی مهم است. بررسی کنید که وزن ایده آل شما برای قدی که دارید چقدر است، چرا وقتی دیابت می گیرید وزن تان زیاد یا کم می شود و در صورت لزوم چگونه باید وزن تان را کم کنید.

دیابت نوع 1

کاهش سریع وزن نشانه ی معمول دیابت نوع 1 و سطح قند خون بالا(هیپرگلیسمی یا پرقندی) می باشد. با این حال، وقتی معالجه انسولین تان را شروع می کنید، باید پشت آن را بگیرید. اگر بیش از حد وزن تان کم شد، احتمالا احتیاج دارید با یک دوز انسولین شروع کنید. وقتی وزن تان شروع به زیاد شدن کرد، ممکن است لازم باشد میزان مصرف انسولین را بر اساس نتایج آزمایش قندخون روزانه تغییر دهید. وزن تان را نیز با مرور روزانه تان امتحان کنید و با سال قبل که دوز انسولین بالا بود مقایسه کنید. مصرف بیش از حد انسولین ممکن است باعث افزایش وزن تان شود.

دیابت نوع 2

اگر اضافه وزن دارید ممکن است بیش تر در معرض دچار شدن به دیابت نوع 2 باشید، زیرا اضافه وزن داشتن سلول های ما را به عمل انسولین مقاوم می سازد. از هر پنج نفری که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند 4 نفر اضافه وزن دارند. حتی کم کردن مقدار کمی از وزن تان کنترل سطح قندخون را آسان تر می کند، فشار خون و کلسترول را پایین می آورد و از بروز عوارض دیابت، مانند بیماری قلبی در آینده جلوگیری می کند یا آن ها را به تاخیر می اندازد.  همچنین باعث می شود به قرص کم تر یا انسولین کم تری احتیاج داشته باشید، یا ممکن است بدون آن که به دارویی احتیاج داشته باشد بتوانید دیابت تان را کنترل کنید. اگر اضافه وزن ندارید، ممکن است بخواهید مقداری از وزن از دست رفته ی خود را دوباره به دست آورید یا وزن تان را در یک حد مناسب حفظ کنید.

چه چیزی باعث کاهش وزن می شود؟

داشتن دیابت گاهی اوقات باعث  می شود که وزن تان به صورت خطرناکی کم شود. معمول ترین دلیل کاهش وزن داشتن سطح قندخون بالا است که به معنای این است که بدن شما از گلوکز به نحو مناسب برای انرژی استفاده نمی کند و به جای آن بدن شما شروع به استفاده از ذخایر چربی ماهیچه ها و زیر پوست می کند.

اگر دیابت شما ماهیچه ها و زیر پوست می کند. اگر دیابت شما ادامه پیدا کند و کنترل نشود، کاهش وزن شما ادامه پیدا خواهد کرد.

کاهش وزن در دیابت نوع 1 معمول تر و شدیدتر است، ولی می تواند به تدریج در دیابت های نوع 2 کنترل نشده نیز رخ دهد. اگر حالات دیگری دارید که ممکن است مربوط به دیابت باشد(مانند تیروئید بسیار فعال)، ممکن است موجب کاهش وزن تان شود.

چه چیزی باعث افزایش وزن می شود؟

برخی از افراد دیابتی، به ویژه آن هایی که دیابت نوع 2 دارند، وزن شان اضافه می شود. برخی از دلایل اضافه وزن شما از این قرارند:

  • تزریق انسولین بیش تر از حد مورد نیاز. زیرا انسولین باعث می شود که بدن گلوکز را به صورت گلیکوژن در کبد و ماهیچه ها و اگر خیلی زیاد باشد به صورت چربی زیر پوست ذخیره کند. به این خاطر است که باید دوز انسولین را تنظیم کنید تا این حالت پیش نیاید.
  • خوردن قرص برای پایین آوردن سطح قند خون. این ها انواعی هستند که می توانند باعث افزایش وزن شوند. ممکن است لازم باشد با پزشک مربوطه مشورت کنید.

  • مصرف کالری بیش از حد مورد نیاز. ممکن است به علت نگرانی در مورد هیپوگلیسمی و برای جلوگیری از آن بیش تر بخورید یا این که میان وعده های غذایی بخورید تا با قرص های قندتان تنظیم شود، یا شاید به این علت که سیگار کشیدن را ترک کرده اید و میان وعده غذایی می خورید تا آن جبران شود، یا به علت ضعف زیاد یا فشار روحی میل کاذب برای غذا داشته باشید.
  • انجام فعالیت بدنی کم. شاید به این علت که از لحاظ فیزیکی قادر به انجام هیچ ورزشی نیستید یا این که میبینید مشکل است از لحاظ فعالیت فیزیکی خودتان را با برنامه روزانه تان تطبیق دهید.

چگونه وزن خود را کم کنیم؟

  • کاهش تدریجی وزن بسیار مهم است. رژیم های مخصوص لاغری که موجب کاهش سریع وزن می شوند برای سلامتی شما ضرر دارند و نمی توانند وزن را به نحو موثری پایین نگه دارند. هدف تان باید هفته ای 1- 0.5 کیلوگرم باشد.
  • یاد داشت کردن آن چه که روزانه می خورید و می آشامید و زمان آن ها می تواند کالری های غیر ضروری را که میخورید نشان دهد. همچنین به شما نشان می دهد که چگونه غذاهای شما در سراسر روز پخش شده اند و در کجاها خوردن غذاهای میان وعده لازم نبوده است.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.