دیابت و رانندگی
نکات مورد توجه در رانندگی
• قبل از شروع رانندگی، قند خون خود را کنترل کنید، در این زمان قندخون حداقل باید بین 75 تا 90 میلی گرم در دسی لیتر باشد. حتی اگر به اندازه کافی سرحال هستید، با قند خون زیر 55 میلی گرم در دسی لیتر نباید رانندگی کنید تا در زمان عکس العمل در رانندگی اختلال به وجود نیاید.
• هرگز قبل از اینکه چیزی بخورید رانندگی یا دوچرخه سواری نکنید.
• همیشه همراه با خود غذا یا قرص دکستروز و یا عسل به صورت تیوپی داشته باشید(همیشه آن را در جیب یا داشبورد اتومبیل خود در دسترس قرار دهید)
• هرگاه احساس کردید که دچار هیپوگلیسمی شده اید ماشین را به کنار جاده هدایت کنید و تا زمانی که علائم هیپوگلیسمی(قند خون پایین) برطرف نشده رانندگی نکنید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که حتی تا چند ساعت پس از هیپوگلیسمی،آثار آن بر قدرت تفکر و تصمیم گیری شما وجود خواهد داشت.
• تغییرات قندخون می تواند باعث اختلالاتی در دید نیز بشود.
- خیلی از تصادفات و زمین خورده گی ها و یا افتادن از موتورسیکلت به خاطر این بوده که فرد متوجه قند پایین خود نشده و منجر به حوادث خطرناک گردیده است. لذا با قندخون بالای 120 اقدام به رانندگی و یا ادامه راه در مسیر و یا مسافرت بنمایید. زیرا قندخون زیر 70 ممکن است حتی شما قادر به حرکت دستان خود برای برداشتن مواد غذایی و یا آب میوه از کنار خود نباشید و اگر همراه نداشته باشید اتفاق بدی برایتان رخ خواهد داد در آخر هیچ گاه به تنهایی مسافرت نکنید و در ضمن همراهتان هم باید بداند چگونه به شما کمک کند.